Asla Nadiren Bazen Her Zaman

  • 25 Mart 2022 / 19.30
  • 30 Mart 2022 / 19.00

Yönetmen: Eliza Hittman
Oyuncular: Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin, Eliazar Jimenez
ABD, 2020, 101', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

2020 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri olan ve Berlinale’den Gümüş Ayı’yla dönen Asla Nadiren Bazen Her Zaman fazlasıyla hassas bir konu olan kürtajı, kürtajın yasa dışı olduğu Pensilvanya’dan New York’a istenmeyen gebeliğini sonlandırmak için yolculuğa çıkan bir genç kız üzerinden anlatıyor. Asla Nadiren Bazen Her Zaman oldukça dokunaklı ve özgün bir film. Hikâyenin can alıcı bir gerçeklikle hayalperest bir atmosferi birleştirmeyi başarabilmesinden övgüyle bahseden Variety, filme beş yıldız veriyor ve ekliyor, “İzleyenleri paramparça edecek bir mücevher.”

Filme adını veren can alıcı sahnesiyle Asla Nadiren Bazen Her Zaman, feminist sinemada bir mihenk taşı olma özelliğine sahip. Filmin hikâyesi, kişinin kendisine yabancılaşma halini, bu yabancılaşmayı delip geçme süreciyle el ele götürüyor. Ki bu süreç, camdan bir kafesin milyonlarca küçük parçaya ayrılması gibi hem acı verici hem de izlemeye değer.

Birlikte Güçlü

Asistan

Birlikte Güçlü

Antonia’nın Yazgısı

Birlikte Güçlü

Asla Nadiren Bazen Her Zaman

Birlikte Güçlü

İlahi Düzen

Birlikte Güçlü

Kızlar Çetesi

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.