Asla Nadiren Bazen Her Zaman

  • 25 Mart 2022 / 19.30
  • 30 Mart 2022 / 19.00

Yönetmen: Eliza Hittman
Oyuncular: Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin, Eliazar Jimenez
ABD, 2020, 101', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

2020 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri olan ve Berlinale’den Gümüş Ayı’yla dönen Asla Nadiren Bazen Her Zaman fazlasıyla hassas bir konu olan kürtajı, kürtajın yasa dışı olduğu Pensilvanya’dan New York’a istenmeyen gebeliğini sonlandırmak için yolculuğa çıkan bir genç kız üzerinden anlatıyor. Asla Nadiren Bazen Her Zaman oldukça dokunaklı ve özgün bir film. Hikâyenin can alıcı bir gerçeklikle hayalperest bir atmosferi birleştirmeyi başarabilmesinden övgüyle bahseden Variety, filme beş yıldız veriyor ve ekliyor, “İzleyenleri paramparça edecek bir mücevher.”

Filme adını veren can alıcı sahnesiyle Asla Nadiren Bazen Her Zaman, feminist sinemada bir mihenk taşı olma özelliğine sahip. Filmin hikâyesi, kişinin kendisine yabancılaşma halini, bu yabancılaşmayı delip geçme süreciyle el ele götürüyor. Ki bu süreç, camdan bir kafesin milyonlarca küçük parçaya ayrılması gibi hem acı verici hem de izlemeye değer.

Birlikte Güçlü

Asistan

Birlikte Güçlü

Antonia’nın Yazgısı

Birlikte Güçlü

Asla Nadiren Bazen Her Zaman

Birlikte Güçlü

İlahi Düzen

Birlikte Güçlü

Kızlar Çetesi

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı.