Maya Deren’in Aynası

  • 27 Nisan 2019 / 16.00
  • 4 Mayıs 2019 / 14.00

Yönetmen: Martina Kudláček
Avusturya, İsviçre, Almanya, 2001, 103', renkli, siyah-beyaz
İngilizce; Türkçe altyazılı

Belgesel yapımcısı Martina Kudlacek, Maya Deren’in Aynası ile yalnızca çığır açmış bir sanatçının büyüleyici bir portresini çizmekle kalmıyor, onun çarpıcı güzellikte ve şiirsel eserlerine de görkemli bir giriş sunuyor. Filmlerden alıntılarla başlayan Maya Deren’in Aynası, arşiv kayıtlarıyla Stan Brakhage, Jonas Mekas, Katherine Dunham ve Living Theater kurucusu Judith Malina gibi Deren’in meslektaş ve çağdaşlarının gözlem ve değerlendirmelerini kusursuz ve etkili bir şekilde iç içe sunuyor. Filmin orijinal müzikleri, deneysel besteci John Zorn tarafından bestelendi.

Hatıranın Peşinde

Maya Deren’in Aynası

Hatıranın Peşinde

Yeniden Sev Beni

Hatıranın Peşinde

Tek Başına Dans

Hatıranın Peşinde

Krisha

Hatıranın Peşinde

Matangi / Maya / M.I.A.

Hatıranın Peşinde

Aidiyet ve Yoldaşlık

Maya Deren’in Aynası

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Birbirini anlamak mümkün mü? <br>  Berlinde De Bruyckere

Birbirini anlamak mümkün mü?
Berlinde De Bruyckere

İki insan figüründen oluşan heykelde, figürler sanki aralarında fısıldaşıyormuş gibi, birbirine dolanmış ya da iyice eğilmiş halde, başlarından aşağı sarkan çiçek desenli bir battaniyenin altında dikilmektedir. 

Mağazada Bir Gün <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Mağazada Bir Gün
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.