Krisha

  • 8 Mayıs 2019 / 19.00
  • 21 Mayıs 2019 / 19.00

Yönetmen: Trey Edward Shults
Oyuncular: Krisha Fairchild, Robyn Fairchild, Bill Wise, Chris Doubek, Trey Edward Shults
ABD, 2015, 83', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Krisha, Şükran Günü yemeği için ailesinin toplandığı eve vardığında, sıcak karşılamaya rağmen havada gerginlik vardır. Krisha’nın kendisi de kaygılıdır. Belli ki aile buluşmalarından bir süredir uzak tutulan Krisha, şimdi bir süredir içkiden uzak durduğunu söylediği için yeniden kabul edilmektedir. Trey Edward Shults’un kendi aile bireylerine rol verdiği bu ilk filminde, alkol bağımlığını cüretkâr bir bakış ve hüzünlü bir mizahla ele alıyor. Yaratıcı kamera kullanımı, ses tasarımı ve doğal oyunculuklarıyla Krisha izleyiciyi, bir ailenin ‘doğrudan’ hikâye anlatıcıları ile tanıştırıyor ve çok içten bir ev hikâyesi paylaşıyor.

Hatıranın Peşinde

Maya Deren’in Aynası

Hatıranın Peşinde

Yeniden Sev Beni

Hatıranın Peşinde

Tek Başına Dans

Hatıranın Peşinde

Krisha

Hatıranın Peşinde

Matangi / Maya / M.I.A.

Hatıranın Peşinde

Aidiyet ve Yoldaşlık

Krisha

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.