Yönetmen: Jessica Oreck
Oyuncular: Alyssa Lozovskaya, Maksim Blinov, Vladimir Koshevoy, Alena Artemova
ABD, 2019, 97', DCP, siyah-beyaz
Rusça; Türkçe altyazılı
Savaş yaralarını henüz saramamış Rusya’da kara kışa yakalanan bir şehir açlıktan kırılmaktadır. Çektikleri açlığa rağmen, Alyssa ve Maksim ülkelerinin gelecekteki gıda ihtiyacını karşılayacak hazineyi, dünyanın en önemli tohum bankasını, hayatları pahasına da olsa korumak için kahramanca bir mücadele verir. Yarı belgesel, yarı kurgu niteliğindeki Milyon Kere Ölür Bir İnsan, kendini romantizm, savaş ya da gıda güvenliği gibi kalıplarla sınırlamaksızın, insanın inandıkları, sevdikleri ve hayatta kalmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.
Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.
Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.
Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)