Ansızın Bir Yabancı Belirir

20 Eylül - 10 Kasım 2019

Pera Müzesi, 14 Eylül – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında 16. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Pera Film, Bienal’in Yedinci Kıta temasından yola çıkarak sunduğu Ansızın Bir Yabancı Belirir programında, doğanın tanıklıklarıyla toplumsal hafızayı bir araya getiren, içinde yaşadığımız dünyaya nasıl yabancılaştığımızı sorgularken, bu yabancılaşma haline nasıl katkıda bulunduğumuzu düşünmeye çağıran yapımlara yer veriyor.

20 Eylül – 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek programda; Kanada'nın Kuzey Quebec bölgesindeki yerli Inuit halkının hayatını anlatan, sinema tarihinin ilk uzun metrajlı antropolojik belgeseli sayılan Kuzeyli Nanook’tan, Fransız sinemacı, bilim insanı Jean Painlevé'nin sürreal sinema tarihinde önemli yer edinmiş kısa filmlerinden oluşan Bilimin Sesleri seçkisine, online tanışma siteleri dolandırıcılığı etrafında hikayesini kurgularken, Gana'daki faillerin bakış açısından tüm bir endüstriyi ortaya koyan belgesel Sakawa’dan, bir grup astronotun yolunun başka bir gezegene düşmesiyle başlayan bambaşka bir yaşam formunu ele alan Maymunlar Cehennemi’ne, dünyanın dönüşümünü, medeniyetlerin çağlar boyunca yaşadığı geçişleri ve insanın evrendeki etkilerini ele alan 17 film izleyici ile buluşacak.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

20 Eylül

19.00 Bilimin Sesleri

21.00 Beuys

21 Eylül

15.00 Prenses Mononoke

22 Eylül

15.00 Maymunlar Cehennemi

25 Eylül

19.00 Nerdesin Be Birader?

28 Eylül

15.00 Donmuş Irmak

2 Ekim

19.00 Milyon Kere Ölür Bir İnsan

4 Ekim

19.00 Sakawa

6 Ekim

13.00 Bilimin Sesleri

9 Ekim

19.00 Prenses Mononoke

11 Ekim

19.00 Kuzeyli Nanook

12 Ekim

15.00 Beuys

13 Ekim

13.00 Nerdesin Be Birader?

16 Ekim

19.00 Donmuş Irmak

18 Ekim

19.00 Yuva

23 Ekim

19.00 Milyon Kere Ölür Bir İnsan

30 Ekim

19.00 Maymunlar Cehennemi

3 Kasım

15.00 Sakawa

6 Kasım

19.00 Yuva

10 Kasım

18.00 Kuzeyli Nanook

Kuzeyli Nanook

Kuzeyli Nanook

Maymunlar Cehennemi

Maymunlar Cehennemi

Prenses Mononoke

Prenses Mononoke

Nerdesin Be Birader?

Nerdesin Be Birader?

Donmuş Irmak

Donmuş Irmak

Beuys

Beuys

Sakawa

Sakawa

Yuva

Yuva

Milyon Kere Ölür Bir İnsan

Milyon Kere Ölür Bir İnsan

Bilimin Sesleri

Bilimin Sesleri

Ansızın Bir Yabancı Belirir

Pera Film, Bienal’in Yedinci Kıta temasından yola çıkarak sunduğu Ansızın Bir Yabancı Belirir programında, doğanın tanıklıklarıyla toplumsal hafızayı bir araya getiren, içinde yaşadığımız dünyaya nasıl yabancılaştığımızı sorgularken, bu yabancılaşma haline nasıl katkıda bulunduğumuzu düşünmeye çağıran yapımlara yer veriyor.

16. İstanbul Bienali

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, 16. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yaptı. Fransız küratör, yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud’nun küratörlüğünü üstlendiği bienalin başlığı Yedinci Kıta.

16. İstanbul Bienali

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ikinci yazılarında Venus ve Serena belgeselini ele alıyor. Serinin bu ikinci yazısı Bawer Çakır’ın kaleminden!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.