Quincy'de Dört Mevsim: Dört Ayrıcalıklı John Berger Portresi

  • 9 Haziran 2017 / 20.00
  • 10 Haziran 2017 / 18.00

Yönetmenler: Colin Maccabe, Christopher Roth, Bartek Dziadosz, Tilda Swinton
Oyuncular: John Berger, Yves Berger, Tilda Swinton, Colin Maccabe, Ben Lerner
Birleşik Krallık, 2015, 90';
İngilizce; Türkçe altyazılı

John Berger büyük şehri 1973 yılında terk eder ve İsviçre Alpleri'nde küçücük bir köy olan Quincy'ye yerleşir. Binlerce yıl insanlığın geçimini sağlamış olan tarımın yok olmak üzere olduğunu fark ettiğinden beri yaşamının geri kalanını bu yok oluşa tanıklık ederek ve biraz olsun da onu deneyimleyerek geçirmek istemektedir. Berger'i Quincy'deki mevsimlerin ritmi eşliğinde odağa alan film dört ayrı perspektiften, dört kısa filmle usta yazarın gündelik yaşamına tanıklık etmemizi sağlıyor. John Berger'le Tilda Swinton'ın doğum günlerinin aynı olmasının yanında, babalarıyla ilgili hikâyelerinin ve elma soyma biçimlerinin de benzeştiğini görüyoruz. Bizi doğanın ve hayvanların yazarın eserlerindeki ayrıcalıklı yerinden günümüz siyasi sorunlarına ve yeni direnme biçimlerine götüren Quincy'de Dört Mevsimler, Tilda Swinton, Colin MacCabe, Christopher Roth, Aksi Sing ve Ben Lerner gibi isimlerin katılımıyla John Berger'i en damıtılmış ve en doğal haliyle görmenin ayrıcalığını sunuyor.

Sinemada John Berger

Quincy'de Dört Mevsim: Dört Ayrıcalıklı John Berger Portresi

Sinemada John Berger

Taşkafa: Bir Sokak Hikayesi

Sinemada John Berger

Görme Biçimleri

Sinemada John Berger

Bana Bir Şeyler Çal

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!