Bana Bir Şeyler Çal

  • 10 Haziran 2017 / 16.30
  • 11 Haziran 2017 / 16.30

Yönetmen: Timothy Neat
Oyuncular: John Berger, Hamish Henderson, Lucia Lanzarini, Tilda Swinton
Birleşik Krallık, 1989, 72', İngilizce; Türkçe altyazılı

Gizemli bir yabancı, uzak bir İskoç adasına gitmek için bekleyen yolculara Venedik’i ziyaret eden İtalyan bir adamın hikayesini anlatmaya başlar.

Sinemada John Berger

Quincy'de Dört Mevsim: Dört Ayrıcalıklı John Berger Portresi

Sinemada John Berger

Taşkafa: Bir Sokak Hikayesi

Sinemada John Berger

Görme Biçimleri

Sinemada John Berger

Bana Bir Şeyler Çal

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.