Yalan Dünya

  • 23 Kasım 2024 / 15.00
  • 13 Aralık 2024 / 18.30

Yönetmen: Rainer Werner Fassbinder
Oyuncular: Klaus Löwitsch, Mascha Rabben, Karl-Heinz Vosgerau, Adrian Hoven
Batı Almanya, 1973, 213', DCP, renkli
Almanca; Türkçe altyazılı

Ekranda, sanal gerçeklik ve simülasyon teorisini ele alan ilk yapımlardan biri olan Yalan Dünya, 1973'te iki bölümlük mini dizi olarak çekilmiş ve Daniel F. Galouye’nin Simulacron-3 adlı romanından uyarlanmıştır. Rainer Werner Fassbinder’in geleceğin dünyasına hicivli ve gerçeküstü bir bakış attığı bu yapıt, gelecekte, IKZ adlı bir teknoloji şirketinin geliştirdiği sanal dünya simülasyonununda geçer. Simulacron adlı bilgisayar projesi, bilinçli sakinlerle dolu, tam işlevli sanal gerçekliği simüle etmek için geliştirilir. Proje lideri Henry Vollmer gizemli bir şekilde aniden ölünce halefi Dr. Fred Stiller tuhaf ve açıklanamayan olaylar yaşamaya başlar. Anormallikler arttıkça, Stiller bu olayların arkasında gizli bir güç olabileceğinden şüphelenir.

*İki bölüm arasında 15 dakika ara verilecektir.

dijital

Vera Molnár: Geometrinin Hazzı

dijital

Gizella Rákóczy: Derinliği Keşfetmek

dijital

Yalan Dünya

dijital

2001: Bir Uzay Macerası

dijital

Bıçak Sırtı

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.