Yönetmen: Eugene Jarecki
ABD, 108’, 2012, renkli
İngilizce; Türkçe altyazıyla
Amerika’daki “Uyuşturucuyla Savaş” programı kırk yılı aşkın bir süre içinde 45 milyon tutuklamaya yol açtı, Amerika’yı dünyanın en büyük cezaevi işletmesi haline getirdi, yoksul kesimlere zarar verdi. Bütün bunlara rağmen uyuşturucular Amerika’da daha ucuz, daha saf ve hiç olmadığı kadar kolay bulunuyor. Yirmiyi aşkın eyalette çekilen Yaşadığım Ev, Amerika’nın uyuşturucuyla savaşının tüm düzeylerinden yürek burkucu hikayeler yakalıyor – satıcısından yaslı anneye, narkotik memurundan senatöre, mahkumundan federal hakime...Birlikte ele alındığında bu hikayeler acil sorular soruyor: Bu savaşa yol açan neydi? Onu sürdüren ne? Sona erdirmek için ne yapılabilir?
Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.
Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizi gezerken çocuklarınıza rehberlik etmek ister misiniz? Sergimizden beş farklı eseri ele aldığımız bu yazımızda, rehberlerimizin çocuklara sergimizi anlatırken nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)