Boyutlanan Çizgiler

Pera Yetişkin

  • 13 Aralık 2024 / 19.00

Vera Molnar’ın tesadüfi işlemler, geometrik şekillerin manipülasyonu, insan ve makine arasındaki etkileşim ile ürettiği eserlerden ilham alan atölyede, üç boyutlu yazıcı kalemleri kullanılıyor. Çalışacakları yüzeyin üzerine önce düzenli çizgiler çizerek eserin temel yapısını oluşturan katılımcılar, ardından serbest formda organik çizgiler ve noktasal dokunuşlarla eklemeler yapıyor. Çeşitli renklerde kalem filamentleri ile geometrik şekiller ve spiral formlar ekleyen katılımcılar, çalışmalarına katman ve derinlik katıyor.

Atölye Yürütücüsü: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)
Kontenjan
: 10 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

iş birliğiyle

TEGV Hakkında
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta ülkesinin ve dünyanın geleceği için bir eğitim gönüllüsü olarak yola çıkan Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimiyle devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. Kurulduğu günden bu yana “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla ilköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içerisinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. TEGV, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile olan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye genelinde, 26 ilde 6 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi ve 26 Ateşböceği Öğrenim Birimi’yle çocuklara çağdaş bir misyon ve vizyonla eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”