Kırık Parçalarda Saklı Hikâyeler: Kintsugi

Pera Yetişkin

  • 21 Ocak 2024 / 14.00

Güncel eserler aracılığıyla hafıza ve gelecek tahayyülleri arasında bağ kuran Gelecek Hatıraları sergisini rehberli tur ile gezen katılımcılar, atölyede kusurlu olanı kabul etmek, kucaklamak ve yeni bir perspektifle yorumlamak kavramlarını içeren Japon felsefesi Kintsugi ile tanışıyor. Atölye çalışmasında ise yaratıcılıklarını serbest bırakan katılımcılar, kırık mermer parçalarını süslemeler ile dönüştürüyor.

Atölye yürütücüsü: Ayça Öztürk, Ayşe Topsöğüt
Kontenjan: 8 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 125 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.