Öğretmenlere Özel: Düzen ve Kaos Arasında

Öğretmenler

  • 21 Ocak 2025 / 19.00

Öğretmenler, sergiyi çevrimiçi ortamda rehber eşliğinde gezerek, algoritma sanatının öncü sanatçılarının sanatsal pratiklerini inceliyor. Bu süreçte, algoritma ve matematiğin sanata nasıl ilham verebileceğini keşfederken, soyutlamanın sınırları üzerine düşünme fırsatı buluyorlar. Atölye çalışmasında ise, rastlantısallık ve düzen arasındaki dengeyi keşfetmek amacıyla çeşitli yöntemler ve basit algoritmalar kullanılarak soyut kompozisyonlar oluşturuluyor.

Malzemeler
Resim Kağıdı
Karton
Çeşitli boyalar
Keçeli kalem
Kurşun kalem
Yapıştırıcı
Makas

Atölye yürütücüsü: Filiz Kara Bilgin
Kontenjan: 50 kişi
Süre: 75 dakika

Etkinlik çevrimiçi ve ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir.

Filiz Kara Bilgin Hakkında
Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde tamamlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Görsel Sanatlar, Teknoloji Tasarım derslerinin program ve kitap yazımlarında görev almış, İstanbul Öğretmen Akademileri Projesinde Sanat Akademisi Koordinatörlüğü görevini sürdürmüştür. Bu süreçte öğretmen eğitimlerinin yanı sıra müzede öğretmen atölyeleri düzenlemeye başlamıştır. Halen MEB personeli ve Medeniyet Üniversitesi yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermekte, öğretmen eğitimleri ve atölyeler hazırlamaktadır.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!