Parçadan Bütüne: Kolektif Yaratım

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 24 Ocak 2024 / 13.30

Gelecek Hatıraları sergisinden yola çıkan atölyede çocuklar, Adriana Varejão’nun Tuvaller Üzerine Karo Seramik Döşeme başlıklı, farklı biçim ve boyutlarda 45 adet tuvalin yere ve duvara yığılmasıyla oluşan yerleştirmesinden ilham alıyor. Katılımcılar, masaya yan yana dizilerek tek bir büyük yüzey oluşturan tuvallerden birinin başına geçip diledikleri bir motifi boyamaya başlıyor. Ardından her biri, belli aralıklarla saat yönünde yer değiştirerek tuvaldeki diğer motiflere eklemeler yapıyor. Atölye sonunda herkes ilk çizdiği tuvali bir “gelecek hatırası” olarak yanında götürüyor. 

Atölye yürütücüsü: Lütfullah Genç
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”