Polimer Kil ile Yeryüzü Çiçek Haritası

Pera Yetişkin

  • 12 Ocak 2024 / 19.00

Gelecek Hatıraları’nın “Bölgenin Hafızası” isimli bölümünden ilham alan atölyede katılımcılar geleneksel sanatlarda kullanılan çiçek türleri ve bu türlerin yetiştiği bölgelerin eşleştirildiği, arşivsel bir çiçek haritası oluşturuyor. Seramik sanatçısı Lütfullah Genç yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar, kâğıt üzerinde başlayan tasarım sürecinin sonunda, polimer kil kullanarak amorf çiçekler meydana getiriyor.

Atölye Yürütücüsü: Lütfullah Genç
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 125 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Lütfullah Genç kimdir
Lütfullah Genç (1994, Giresun), 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. 2021 yılında, “Kişisel Bellekten İmgelerin Sanat Nesnesine Dönüşümü” başlıklı teziyle Hacettepe Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Çalışmalarında sınıf, nesne ve bellek kavramlarına odaklanan sanatçı, psikolojinin algıda oluşturduğu yanılsamalara nesne kavramı üzerinden yaklaşıyor. Dar ve geniş zıtlıkları kullanarak algının geriliminden faydalanan sanatçı, bunu yaparken seramik başta olmak üzere farklı medyumlarla çalıştığı yeni medya ve enstalasyon ağırlıklı eserler üretiyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Moskova Kavramsalcılığı

Moskova Kavramsalcılığı

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi.

Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor.