Polimer Kil ile Yeryüzü Çiçek Haritası

Pera Yetişkin

  • 12 Ocak 2024 / 19.00

Gelecek Hatıraları’nın “Bölgenin Hafızası” isimli bölümünden ilham alan atölyede katılımcılar geleneksel sanatlarda kullanılan çiçek türleri ve bu türlerin yetiştiği bölgelerin eşleştirildiği, arşivsel bir çiçek haritası oluşturuyor. Seramik sanatçısı Lütfullah Genç yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar, kâğıt üzerinde başlayan tasarım sürecinin sonunda, polimer kil kullanarak amorf çiçekler meydana getiriyor.

Atölye Yürütücüsü: Lütfullah Genç
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 125 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Lütfullah Genç kimdir
Lütfullah Genç (1994, Giresun), 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. 2021 yılında, “Kişisel Bellekten İmgelerin Sanat Nesnesine Dönüşümü” başlıklı teziyle Hacettepe Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Çalışmalarında sınıf, nesne ve bellek kavramlarına odaklanan sanatçı, psikolojinin algıda oluşturduğu yanılsamalara nesne kavramı üzerinden yaklaşıyor. Dar ve geniş zıtlıkları kullanarak algının geriliminden faydalanan sanatçı, bunu yaparken seramik başta olmak üzere farklı medyumlarla çalıştığı yeni medya ve enstalasyon ağırlıklı eserler üretiyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Cindy Sherman Bana Bak!

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.