Portrelerle Hikâye Anlatımı

Pera Yetişkin

  • 8 Eylül 2023 / 19.00

Atölye, Zamane İstanbulları’na, sergi için özel ürettiği ve göç kavramını ele alan Bizim Orada serisiyle katkıda bulunan Ahmet Sel yürütücülüğünde gerçekleşiyor. Katılımcılar, İstanbul’daki göçmenlerin, yaşadıkları yerler ya da çalışma alanlarında fotoğraflandığı seriyi sanatçı ile birlikte inceleme fırsatı ediniyor. Atölyede, portrelerle hikâye yaratma yöntemini ve Ahmet Sel’in portre fotoğrafçılığına yaklaşımını öğreniyor.

Not: Katılımcıların, istenildiği takdirde, atölye çalışmasında yorumlanmak üzere çektikleri portre fotoğraflarını ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine göndermeleri ya da yanlarında getirmeleri tavsiye edilir.

Kontenjan: 15 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi:
ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Ahmet Sel Hakkında
Belgesel fotoğraf ve portre fotoğrafçılığı alanlarında çalışan sanatçı, Paris-X’te (Université Paris Nanterre) iletişim, INA’da (Institut National de l’Audiovisuel, Paris) televizyon haberciliği eğitimi aldı. 1980-2010 yılları arasında Paris ve Moskova’da yaşadı, çeşitli televizyon kanalları ve fotoğraf ajanslarında muhabir olarak çalıştı ve yöneticilik yaptı. Çalışmalarını toplumsal değişim ve kriz dönemlerinde bireylerin hikâyeleri üzerine yoğunlaşarak sürdüren sanatçının Fransa ve Türkiye’de yayınlanmış kitapları bulunuyor. 2003’de portre kategorisinde “Fujifilm Press Photo Awards France”, 2004’de Kanada’da fotoğraf ve metin dalında “National Magazine Awards Foundation” büyük ödülünü, 2022’de Saraybosna Fotoğraf Festivali'nde portre kategorisinde birincilik ödülünü almıştır.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Biçimsel Arayışlar

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans tıp sanatı, Hippokrates ve Galen tarafından aktarılmış olan Grek-Roma tıbbı ile Bergamalı Oribasius, Diyarbakırlı Aetios, Aydınlı Aleksandros ve Aeginalı Paulos gibi hekimler tarafından sunulan yeni kavramlara dayandırılmıştır.

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bitkilere dair bilgi birikimi ve şifa uygulamaları yakın ilişki içindedir. Bazı köklerin toksik ve halüsinojenik doğası ve bunları koparmanın tehlikeleri, mitsel ya da büyülü bir nitelik ve güce sahip olmuştur.