Pera Çocuk
9-12 Yaş
Atölye, teknolojiyi hem bilimin hem de sanatın sınırlarını genişleten eserler üretmek için bir araç olarak kullanan Vera Molnár’dan ilham alıyor. Çocuklar elektrik devrelerini, motorları ve tasarım sürecini keşfederken, kendi çizim robotlarını hayal ediyor ve hayata geçiriyor. Atölyenin sonunda robotlar çocukların seçtikleri renklerle rastlantısal çizimler yaparak özgürce dans ederken, her bir katılımcı sanat ve bilimi ustalıkla birleştirmiş olmanın gururunu yaşıyor.
Atölye Yürütücüsü: Bilim Kahramanları Derneği
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
Katılımcılara Bilim Kahramanları Derneği tarafından dijital katılım belgesi gönderilecektir.
iş birliğiyle

Bilim Kahramanları Derneği Hakkında
“Her çocuk mucit doğar” söylemiyle yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği; bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamak amacıyla 2011 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana 80 ilden 70.000’i aşkın çocuk ve gençle bir araya gelen dernek; ayrıca binlerce öğretmen, yüzlerce bilim insanını da dahil ettiği çeşitli program ve projeleri hayata geçirmiştir.
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)