Seramik Karo Tasarımı: Gelenek ve Gelecek

Pera Yetişkin

  • 16 Şubat 2024 / 19.00

Gelecek Hatıraları sergisine yönelik rehberli turun ardından ve seramik sanatçısı Lütfullah Genç yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar, çini motifleriyle ilgili teorik bilgi aldıktan sonra, bisküvi seramik karolar üzerine çini motiflerini aktarıyor. Kâğıttan karoya aktarılan çizimler, seramik dekorasyon tekniklerinin uygulanmasının ardından sırlanıyor. Katılımcıların tasarımları, tekil parçaların bütünü meydana getirdiği ortak bir kompozisyon oluşturuyor.

Not: Katılımcılar; Pera Öğrenme tarafından fırınlanmaya gönderilecek seramik karolarını, atölye bitiminden bir hafta sonra müzeden teslim alabilir.

Atölye Yürütücüsü: Lütfullah Genç
Kontenjan:
10 kişi
Süre:
120 dakika

Atölye başına katılım bedeli: 300 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli:
150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Lütfullah Genç Hakkında
Lütfullah Genç (1994, Giresun), 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. 2021 yılında, “Kişisel Bellekten İmgelerin Sanat Nesnesine Dönüşümü” başlıklı teziyle Hacettepe Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Çalışmalarında sınıf, nesne ve bellek kavramlarına odaklanan sanatçı, psikolojinin algıda oluşturduğu yanılsamalara nesne kavramı üzerinden yaklaşıyor. Dar ve geniş zıtlıkları kullanarak algının geriliminden faydalanan sanatçı, bunu yaparken seramik başta olmak üzere farklı medyumlarla çalıştığı yeni medya ve enstalasyon ağırlıklı eserler üretiyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir.