Sır Altı Boyama ile Geometrik Formlar

Pera Yetişkin

  • 15 Aralık 2024 / 14.30

Hesaplar ve Tesadüfler ile Vera Molnár'ın İzinde sergilerini rehber eşliğinde gezen katılımcılar, eserlerdeki nokta, çizgi ve geometrik formları yaratıcılıklarıyla birleştirip farklı bir gözle yeniden yorumlayarak bisküvi seramik tabak veya bardaklar üzerine aktarıyor. Aktarılan çizimler, seramik dekorasyon tekniklerinin uygulanmasının ardından sırlanıyor.

Not: Katılımcılar fırınlanmaya gönderilecek seramik tabaklarını, atölye esnasında paylaşılacak saat ve tarih aralıkları içerisinde müzeden teslim alabilir.

Atölye Yürütücüsü: Damla Yeşiloğlu
Kontenjan:
15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 500 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Damla Yeşiloğlu Hakkında
Damla Yeşiloğlu (1977, İstanbul), 2002 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. 2009 yılında, “Türk Seramiğinde Enstalâsyon” başlıklı teziyle Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı.  Seramik eğitmenliğinin yanı sıra 2009 yılında Damlart Markasını oluşturdu. Bauhaus ekolünden çıkışlı işlevsel günlük hayata yönelik seramik ve porselen el yapımı tasarım işlerini üretmeye devam ederken, kavramsal sanat ve enstalasyona yönelik heykel çalışmalarını atölyesinde halen sürdürmektedir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi.