Müzik, Hareket ve Felsefede Kesişen Dünyalar
Çevrimiçi Yetişkin Atölyeleri

11 - 25 Temmuz 2020

Pera Müzesi Öğrenme Programları Temmuz ayında yetişkinlere yönelik Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyon Sergilerinden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisi kapsamında Müzik Terapisi, Dans Terapisi ve Felsefe konuları üzerinden çevrimiçi atölyeler düzenlemeye devam ediyor. 18 yaş ve üzerindeki herkese uygun bu atölyeler 11, 18, 25 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Katılımcılar müzik terapisi atölyesinde sanatçı Antoine de Favray’ın “İstanbul Panoraması” eserinden yola çıkarak, İstanbul’un tarihsel değişiminden esinlenerek şarkılar yazacak,  dans ve hareket terapisi atölyesinde ise Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisindeki eserlerden ilhamla hareket doğaçlaması, postür, kostüm ve güç gibi temalarla çalışacak. Felsefe atölyesinde katılımcılar, Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar isimli koleksiyon sergisindeki eserlerden ilham alarak bir resmin resmettiği şeyin aslına sadık olup olamayacağı üzerine felsefi bir soruşturmaya dahil olacak. 

Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

11 Temmuz

14.00 Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

18 Temmuz

14.00 Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

25 Temmuz

14.00 Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi? “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. 

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO <br> Tevfik Uyar

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO
Tevfik Uyar

Duruşma salonunun büyük bir mekan olacağını hayal etmişti. Hiç de öyle değildi. Kendi evinin salonu kadar bir yerin bir tarafını biraz yükseltip, üzerine yüksek bir kürsü yerleştirmişlerdi.