Müzik, Hareket ve Felsefede Kesişen Dünyalar
Çevrimiçi Yetişkin Atölyeleri

11 - 25 Temmuz 2020

Pera Müzesi Öğrenme Programları Temmuz ayında yetişkinlere yönelik Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyon Sergilerinden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisi kapsamında Müzik Terapisi, Dans Terapisi ve Felsefe konuları üzerinden çevrimiçi atölyeler düzenlemeye devam ediyor. 18 yaş ve üzerindeki herkese uygun bu atölyeler 11, 18, 25 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Katılımcılar müzik terapisi atölyesinde sanatçı Antoine de Favray’ın “İstanbul Panoraması” eserinden yola çıkarak, İstanbul’un tarihsel değişiminden esinlenerek şarkılar yazacak,  dans ve hareket terapisi atölyesinde ise Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisindeki eserlerden ilhamla hareket doğaçlaması, postür, kostüm ve güç gibi temalarla çalışacak. Felsefe atölyesinde katılımcılar, Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar isimli koleksiyon sergisindeki eserlerden ilham alarak bir resmin resmettiği şeyin aslına sadık olup olamayacağı üzerine felsefi bir soruşturmaya dahil olacak. 

Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

11 Temmuz

14.00 Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

18 Temmuz

14.00 Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

25 Temmuz

14.00 Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Şarkını Yaz: Müzik Terapisi

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.