Pera Müzesi Öğrenme Programları Temmuz ayında yetişkinlere yönelik Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyon Sergilerinden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisi kapsamında Müzik Terapisi, Dans Terapisi ve Felsefe konuları üzerinden çevrimiçi atölyeler düzenlemeye devam ediyor. 18 yaş ve üzerindeki herkese uygun bu atölyeler 11, 18, 25 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Katılımcılar müzik terapisi atölyesinde sanatçı Antoine de Favray’ın “İstanbul Panoraması” eserinden yola çıkarak, İstanbul’un tarihsel değişiminden esinlenerek şarkılar yazacak, dans ve hareket terapisi atölyesinde ise Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisindeki eserlerden ilhamla hareket doğaçlaması, postür, kostüm ve güç gibi temalarla çalışacak. Felsefe atölyesinde katılımcılar, Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar isimli koleksiyon sergisindeki eserlerden ilham alarak bir resmin resmettiği şeyin aslına sadık olup olamayacağı üzerine felsefi bir soruşturmaya dahil olacak.
Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
11 Temmuz
14.00 Şarkını Yaz: Müzik Terapisi
18 Temmuz
14.00 Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi
11 Temmuz
14.00 Şarkını Yaz: Müzik Terapisi
18 Temmuz
14.00 Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi
25 Temmuz
14.00 Felsefe Atölyesi: Sanat, tarihin kaydını tutabilir mi?
1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.
Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)