Sanatçı Atölyeleri

1 Ocak - 1 Mart 2020

Pera Öğrenme, “Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik fotoğraf atölyeleri düzenliyor. Cemil Batur Gökçeer yürütücülüğündeki ilk atölye, katılımcıları, fotoğrafta farklı üsluplar üzerine düşünmeye çağırırken kendi özgün anlatım biçimlerini bulmaları konusunda cesaretlendiriyor. Sergide eserleri yer alan Murat Germen’in katılımıyla gerçekleşen ikinci atölye ise fotoğraf meraklılarını, boyutlandırma tekniğini kullanarak fotoğrafın iki boyutlu gösterimine alternatif ifade biçimlerini araştırmaya davet ediyor.

10 Ocak

19.30 Örümcek: Fotoğrafta Üslup
Sanatçı Atölyesi: Cemil Batur Gökçeer

28 Şubat

19.30 Fotoğrafı Boyutlandırmak
Sanatçı Atölyesi: Murat Germen

Örümcek: Fotoğrafta Üslup<br>Sanatçı Atölyesi: Cemil Batur Gökçeer

Örümcek: Fotoğrafta Üslup
Sanatçı Atölyesi: Cemil Batur Gökçeer

Fotoğrafı Boyutlandırmak<br>Sanatçı Atölyesi: Murat Germen

Fotoğrafı Boyutlandırmak
Sanatçı Atölyesi: Murat Germen

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Mersad Berber

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı.