Sanatçı Atölyeleri

1 Ocak - 1 Mart 2020

Pera Öğrenme, “Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik fotoğraf atölyeleri düzenliyor. Cemil Batur Gökçeer yürütücülüğündeki ilk atölye, katılımcıları, fotoğrafta farklı üsluplar üzerine düşünmeye çağırırken kendi özgün anlatım biçimlerini bulmaları konusunda cesaretlendiriyor. Sergide eserleri yer alan Murat Germen’in katılımıyla gerçekleşen ikinci atölye ise fotoğraf meraklılarını, boyutlandırma tekniğini kullanarak fotoğrafın iki boyutlu gösterimine alternatif ifade biçimlerini araştırmaya davet ediyor.

10 Ocak

19.30 Örümcek: Fotoğrafta Üslup
Sanatçı Atölyesi: Cemil Batur Gökçeer

28 Şubat

19.30 Fotoğrafı Boyutlandırmak
Sanatçı Atölyesi: Murat Germen

Örümcek: Fotoğrafta Üslup<br>Sanatçı Atölyesi: Cemil Batur Gökçeer

Örümcek: Fotoğrafta Üslup
Sanatçı Atölyesi: Cemil Batur Gökçeer

Fotoğrafı Boyutlandırmak<br>Sanatçı Atölyesi: Murat Germen

Fotoğrafı Boyutlandırmak
Sanatçı Atölyesi: Murat Germen

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle yeni bir yazı dizisine başlıyor. “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.  

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.