Yaratıcı Drama ile Kat Kat Haberler

24 Nisan 2022

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, 24 Nisan 2022 tarihinde çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. Pera Müzesi’ni çevrimiçi ortamda keşfediyor, çocukların yaratıcı drama yöntemiyle doğaçlama yeteneklerine odaklanıyoruz.

Pera Müzesi’nin “Ve Şimdi İyi Haberler” isimli süreli sergisinden ilhamla, 7-8, 9-10 ve 11-12 yaş gruplarına yönelik hazırlanan atölyelerde, yaratıcı drama yöntemi ile eğleniyor, oyunlar oynuyor ve canlandırmalar yaparak müzede eşsiz bir yolculuğa çıkıyoruz. Sergileri, yaratıcı dramanın büyülü oyunlarıyla 3 boyutlu olarak ziyaret ediyor, müzenin izleyicisi olmakla kalmıyor, sergilerin heyecanlı serüvenine dahil oluyoruz. Hayallerimizi, düşüncelerimizi sanatla ifade ederek özgün eserlerimizi üretiyoruz. Pera Müzesi’ndeki bu etkileyici çevrimiçi yolculuğa davetlisiniz!

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr


iş birliğiyle

24 Nisan

10.30 Pera’dan Uzaktaki Yakınlara

11.45 Bir Dünya Bir Fotoğraf

13.15 Değişime Giden Yolda Dönüşmek

Pera’dan Uzaktaki Yakınlara
7-8 Yaş

Pera’dan Uzaktaki Yakınlara

Bir Dünya Bir Fotoğraf
9-10 Yaş

Bir Dünya Bir Fotoğraf

Değişime Giden Yolda Dönüşmek
11-12 Yaş

Değişime Giden Yolda Dönüşmek

İlişkili Sergiler

Ve Şimdi İyi Haberler

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisi, Annette ve Peter Nobel Koleksiyonu’ndan kapsamlı bir seçkiyi bir araya getiriyor.

Ve Şimdi İyi Haberler

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.

Giacometti’nin Son Yapıtları

Giacometti’nin Son Yapıtları

Ölümünden önceki yıl, 1965 yılında, Alberto Giacometti New York, Museum of Modern Art’ta, Londra, Tate Gallery’de ve Danimarka, Louisiana Museum of Art’ta büyük başarı kazanan üç kapsamlı retrospektif sergi için çağrılır.