Hikâyelerin Hikâyesi, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen sanatçı Paula Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.
Küratörlüğünü Alistair Hicks'in üstlendiği sergi, Rego’nun 1960'larda Portekiz'deki çalışmalarının önemini bir kez daha doğruluyor ve onun 1980'ler ve 1990'larda Londra sahnesinde önemli bir sanatçı olarak ortaya çıkışına odaklanıyor.
Hikâyelerin Hikâyesi, Paula Rego'ya ve onun farklı disiplinlerdeki çalışmalarına yoğunlaşıyor. Sergi kapsamında, küratör Alistair Hicks’in anlatımı eşliğinde sınırlı sayıda katılımcıyla sergi turu gerçekleştiriliyor.
Rehberli Tur Ücreti: 50 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsizdir)
Müze giriş ücreti dâhil değildir.
Rehberli tur dili İngilizcedir. Kontenjanımız sınırlıdır, tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Alistair Hicks hakkında
Uzun süre Deutsche Bank sanat koleksiyonunun şef küratörlüğünü yapan Alistair Hicks, Urban Mirrors: Reflections from the Artists of Istanbul (Kentin Aynaları: İstanbul’un Sanatçılarından Yansımalar), The Global Art Compass (Küresel Sanat Pusulası) ve A Voyage around Our Minds (Zihinlerimizde Bir Yolculuk) kitaplarını yazdı. Ayrıca, School of London (Londra Okulu), New British Art in the Saatchi Collection (Saatchi Koleksiyonu’ndaki Yeni Britanya Sanatı), Contemporary Art at Deutsche Bank (Deutsche Bank’ta Çağdaş Sanat) kitaplarını kaleme aldı. Hicks’in Pera Müzesi’nde küratörlüğünü üstlendiği sergiler arasında Zaman Değişmeli, Çiftdüşün Çiftgörü, ve Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi yer alıyor.
Süreli Sergi
Paula Rego, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen bir sanatçı. Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!
Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.
Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)