Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi Sergi Turu

Küratörle Sergi Turu

18 Nisan 2023 / 16.00
18 Nisan 2023 / 19.00

Hikâyelerin Hikâyesi, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen sanatçı Paula Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Küratörlüğünü Alistair Hicks'in üstlendiği sergi, Rego’nun 1960'larda Portekiz'deki çalışmalarının önemini bir kez daha doğruluyor ve onun 1980'ler ve 1990'larda Londra sahnesinde önemli bir sanatçı olarak ortaya çıkışına odaklanıyor.

Hikâyelerin Hikâyesi, Paula Rego'ya ve onun farklı disiplinlerdeki çalışmalarına yoğunlaşıyor. Sergi kapsamında, küratör Alistair Hicks’in anlatımı eşliğinde sınırlı sayıda katılımcıyla sergi turu gerçekleştiriliyor.

Rehberli Tur Ücreti: 50 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsizdir)
Müze giriş ücreti dâhil değildir.

Rehberli tur dili İngilizcedir. Kontenjanımız sınırlıdır, tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Alistair Hicks hakkında
Uzun süre Deutsche Bank sanat koleksiyonunun şef küratörlüğünü yapan Alistair Hicks, Urban Mirrors: Reflections from the Artists of Istanbul (Kentin Aynaları: İstanbul’un Sanatçılarından Yansımalar), The Global Art Compass (Küresel Sanat Pusulası) ve A Voyage around Our Minds (Zihinlerimizde Bir Yolculuk) kitaplarını yazdı. Ayrıca, School of London (Londra Okulu), New British Art in the Saatchi Collection (Saatchi Koleksiyonu’ndaki Yeni Britanya Sanatı), Contemporary Art at Deutsche Bank (Deutsche Bank’ta Çağdaş Sanat) kitaplarını kaleme aldı. Hicks’in Pera Müzesi’nde küratörlüğünü üstlendiği sergiler arasında Zaman DeğişmeliÇiftdüşün Çiftgörü, ve Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi yer alıyor.

Paula Rego

Paula Rego, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen bir sanatçı. Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Paula Rego

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.

Bir Eşya Toplantısının Gayrı Resmi Tutanağı

Grayson Perry bu çömlekte cansız nesnelerin, özellikle de alışveriş merkezlerinden satın aldığımız nesnelerin, kanepelerin, meyve suyu sıkacaklarının ve pahalı temizlik araçlarının dile gelip, hakkımızda tam olarak ne düşündüklerini bize söylediklerini hayal ediyor.

Isabel Muñoz ile Söyleşi<br> Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz ile Söyleşi
Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.