Bir Yolculuktan Hatıralar

5 Şubat - 1 Mart 2020

“Yola çıktığımız an eve gitmeye başladık, hala eve gidiyoruz… Ben hala eve giden bir yolculuktayım.”
Jonas Mekas

Pera Film 2020’ye yol hikayeleriyle başlıyor. Bir Yol Öyküsü sergisine paralel olarak sunulan programda, yola çıkma haline ve yoldayken dönüşen duygulara odaklanan altı uzun metraj film yer alıyor.

5 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek Bir Yolculuktan Hatıralar programında, yol filmleri türünün unutulmazları arasında yer alan, seri katil Charles Starkweather'ın gerçek hikayesine dayanan, Terrence Malick'in ilk uzun metraj filmi Kanlı Toprak; Ermanno Olmi, Abbas Kiarostami ve Ken Loach’un Orta Avrupa'dan Roma'ya uzanan bir yolculuk sırasında gerçekleşen iç içe geçmiş üç hikayeyi anlatmak için güçlerini birleştirdikleri Biletler; bir inceleme gezisi için Brezilya'nın kuzeydoğusundaki yarı kurak ve izole bir bölgeye gönderilen jeolog José Renato’nun ziyaret ettiği mekanlarda boşluk, terk edilme ve yalnızlık duygularının en çarpıcı halleriyle yüzleşip izleyicisine de hissettirdiği Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum; üç grup, altı şehir, bir tren ve binlerce mil yol ile müzikal bir yolculuğu beyaz perdeye taşıyan Big Easy Express belgeseli ve son olarak, aile içi şiddet ve yoksulluktan ibaret hayatını ani bir kararla geride bırakan 18 yaşındaki Star’ın, dergi aboneliği satan bir gruba eklenerek çıktığı uzun yolculuğunu anlatan American Honey yer alıyor.

Bu program kapsamındaki gösterimler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.
Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

5 Şubat

19.00 Kanlı Toprak

8 Şubat

15.00 Biletler

9 Şubat

15.00 Big Easy Express

14 Şubat

19.30 American Honey

16 Şubat

15.00 Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum

19 Şubat

19.00 Kanlı Toprak

26 Şubat

19.00 Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum

28 Şubat

19.30 American Honey

29 Şubat

15.00 Big Easy Express

1 Mart

15.00 Biletler

Kanlı Toprak

Kanlı Toprak

Biletler

Biletler

American Honey

American Honey

Big Easy Express

Big Easy Express

Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum

Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum

Bir Yolculuktan Hatıralar

Pera Film 2020’ye yol hikayeleriyle başlıyor. Bir Yol Öyküsü sergisine paralel olarak sunulan programda, yola çıkma haline ve yoldayken dönüşen duygulara odaklanan altı uzun metraj film yer alıyor.

Bir Yol Öyküsü

Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl sergisi, 1839’da fotoğrafın bulunuşunun ilanı ve ilk fotoğraf gezisinin gerçekleşmesinin 180. yılında aynı rotayı günümüz teknikleriyle yeniden keşfeden fotoğraf sanatçılarının yorum ve bakış açılarını bir araya getirdi.

Bir Yol Öyküsü

Félix Ziem (1821-1911) Göçebe, sınıflandırılamaz ve ayrıksı bir sanatçı

Félix Ziem (1821-1911) Göçebe, sınıflandırılamaz ve ayrıksı bir sanatçı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor. Ziem Müzesi ve Martigues Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen serginin küratörlüğünü Lucienne Del’Furia ve Frédéric Hitzel üstleniyor.

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Mersad Berber

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.