Big Easy Express

  • 9 Şubat 2020 / 15.00
  • 29 Şubat 2020 / 15.00

Yönetmen: Emmett Malloy
ABD, 2012, 67', BluRay, renkli, siyah-beyaz
İngilizce; Türkçe altyazılı

3 grup, 6 şehir, 1 tren ve raylarda binlerce kilometre… Big Easy Express müzikal bir yolculuğu perdeye yansıtıyor. Demiryollarının parlak günlerinin ezgilerine kulak veren üç müzik grubu 2011 yılının Nisan ayında nostaljikbir trenle Amerika turnesine çıkar. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Old Crow Medicine Show ve Mumford & Sons adlı müzik grupları Oakland demiryolu depolarından trene atladıkları gibi raylar üzerinden New Orleans’a doğru bir “düşler turnesine” çıkarlar. Big Easy Express bu grupların demiryolu serüvenlerini belgeliyor: yüksek kanyonlar, neşeli kitleler, ürpertici gökyüzü manzaraları, gecenin geç saatlerinde çınlayan kahkahalar ve bitmeyen müziğiyle rayların üzerinde görkemli bir yolculuğa çıkmış bir tren…

Bir Yolculuktan Hatıralar

Kanlı Toprak

Bir Yolculuktan Hatıralar

Biletler

Bir Yolculuktan Hatıralar

American Honey

Bir Yolculuktan Hatıralar

Big Easy Express

Bir Yolculuktan Hatıralar

Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Zamane Öyküleri: Felis <br> Hande Ortaç

Zamane Öyküleri: Felis
Hande Ortaç

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Hande Ortaç’ın öyküsü “Felis” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.