Biletler

  • 8 Şubat 2020 / 15.00
  • 1 Mart 2020 / 15.00

Yönetmen: Richard Fung
Oyuncular: Carlo Delle Piane, Valeria Bruni Tedeschi, Silvana De Santis, Filippo Trojano, Martin Compston
İtalya, İngiltere, İran, 2005, 115', HDD, renkli
İtalyanca, İngilizce, Farsça; Türkçe altyazılı

Ermanno Olmi, Abbas Kiarostami ve Ken Loach, Orta Avrupa'dan Roma'ya uzanan bir yolculuk sırasında gerçekleşen iç içe geçmiş üç hikâyeyi anlatmak için güçlerini birleştirirler. Karakterler günlük karşılaşmalarla birbirine bağlanarak bir aşk, şans ve fedakârlık hikayesini beyazperdeye taşır.

Yaşı geçkin bir iş adamı, teselli ve hayata dair yeni bakış açısını, olumsuz hava koşulları nedeniyle tren istasyonunda beklemek zorunda kaldığında bulur. Genç bir adam, hayatın kendisine yüklediği sorumlulukları hatırlamakla birlikte aşkla da tanışır. Ve üç İskoç genci hayallerinin futbol maçına giderken gözlerini açıp büyük resmi görmek zorunda kalır. Tek bir tren yolculuğu birçok insan için değişimin fitilini ateşler. Biletler ayrıcalığı, dışlanmayı ve tek bir biletin değerinin gerçekliğini ele alıyor.

Bir Yolculuktan Hatıralar

Kanlı Toprak

Bir Yolculuktan Hatıralar

Biletler

Bir Yolculuktan Hatıralar

American Honey

Bir Yolculuktan Hatıralar

Big Easy Express

Bir Yolculuktan Hatıralar

Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.  

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.