Yönetmen: Richard Fung
Oyuncular: Carlo Delle Piane, Valeria Bruni Tedeschi, Silvana De Santis, Filippo Trojano, Martin Compston
İtalya, İngiltere, İran, 2005, 115', HDD, renkli
İtalyanca, İngilizce, Farsça; Türkçe altyazılı
Ermanno Olmi, Abbas Kiarostami ve Ken Loach, Orta Avrupa'dan Roma'ya uzanan bir yolculuk sırasında gerçekleşen iç içe geçmiş üç hikâyeyi anlatmak için güçlerini birleştirirler. Karakterler günlük karşılaşmalarla birbirine bağlanarak bir aşk, şans ve fedakârlık hikayesini beyazperdeye taşır.
Yaşı geçkin bir iş adamı, teselli ve hayata dair yeni bakış açısını, olumsuz hava koşulları nedeniyle tren istasyonunda beklemek zorunda kaldığında bulur. Genç bir adam, hayatın kendisine yüklediği sorumlulukları hatırlamakla birlikte aşkla da tanışır. Ve üç İskoç genci hayallerinin futbol maçına giderken gözlerini açıp büyük resmi görmek zorunda kalır. Tek bir tren yolculuğu birçok insan için değişimin fitilini ateşler. Biletler ayrıcalığı, dışlanmayı ve tek bir biletin değerinin gerçekliğini ele alıyor.
Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)