Gerçek Evimiz Hayatımızdır

6 - 20 Ağustos 2021

“Nihayetinde gerçek evimiz hayatımızdır.”
Etel Adnan

Pera Film, Nisan ayında Pera Müzesi’nde açılan İmkansız Eve Dönüş sergisi kapsamındaki programı Gerçek Evimiz Hayatımızdır’ı çevrimiçi olarak izleyiciye sunuyor. 

1925 yılında Beyrut’ta çok dilli, çok dinli, çok kültürlü bir ailede ve coğrafyada doğan sanatçı Etel Adnan’ın eserleri coğrafyaları dolaşan kendi tarihini, dünyanın ağırlığını, ev dediğimizin yerin arayışını taşıyor. Gerçek Evimiz Hayatımızdır programı ise, Etel Adnan’la yapılan konuşmalara, eserlerinde paylaştıklarının peşine düşen belgesellere ve eserlerinden yola çıkan denemelere yer veriyor.

6 - 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek programda; Etel Adnan’ın kendine has portresini bir dizi görüntü fragmanı, birçok dil, halk ve onların kimliklerini kullanarak anlatan belgesel Sürgündeki Kelimeler; Etel Adnan’ın Gavin Bryars ile sanatsal uğraşla bilimsel araştırmanın kesiştiği yerler üzerinden hatıra, arkeolojik kazılar ve tarih yazımı konularını ele aldıkları Bir Ölüm için Beş Duyu; Otolith Group’un su politikaları ve su estetiği alanında yaptığı üçlemenin bir bölümü olan, düşüncenin ve okyanusun hareketine odaklanmış bir deney olarak da görülebilecek Bir Nokta ve Diğeri Arasında Sonsuz bir Mesafe Görüyorum ve son olarak, İrlanda Modern Sanat Müzesi küratörlerinden Rachael Thomas'ın 2015'te Etel Adnan ile eserleri ve hayatı üzerine yaptığı söyleşi yer alıyor.

Filmler, 6 - 20 Ağustos tarihleri arasında film.peramuzesi.org.tr adresinde çevrimiçi olarak yayınlanacak ve sadece Türkiye'deki izleyiciler tarafından izlenebilecektir. Yasal düzenlemeler gereği film gösterimlerimiz, aksi belirtilmediği sürece, +18 uygulamasına tabidir.

Etel Adnan: Sürgündeki Kelimeler

Etel Adnan: Sürgündeki Kelimeler

Gavin Bryars ile Etel Adnan: Bir Ölüm için Beş Duyu

Gavin Bryars ile Etel Adnan: Bir Ölüm için Beş Duyu

Bir Nokta ve Diğeri Arasında Sonsuz Bir Mesafe Görüyorum

Bir Nokta ve Diğeri Arasında Sonsuz Bir Mesafe Görüyorum

Etel Adnan’la Söyleşi

Etel Adnan’la Söyleşi

Etel Adnan

İmkânsız Eve Dönüş Lübnan asıllı ressam, yazar, aktivist ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan retrospektif niteliğinde bir sergiydi.

Etel Adnan

Modernite  Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Modernite Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.