Mutluluğu İnşa Edenler
Arnavutluk Sineması

23 Ekim - 14 Kasım 2020

Pera Film yeni programında, Pera Müzesi’nde başlayan Bir Rüyanın İnşası sergisinin izlerini sürdüğü döneme içeriden bir bakış sunuyor ve izleyicileri Arnavutluk sinemasında bir yolculuğa davet ediyor. Mutluluğu İnşa Edenler başlıklı programda, son yıllarda Arnavutluk’ta çekilen ve Arnavut toplumcu gerçekçiliğine odaklanan üç film yer alıyor. Filmlerde yeni bir başlangıcı, mutlu ve ideal bir dünyayı kendi hayatlarında inşa etmek için çabalayan karakterlerin hikayeleri anlatılıyor. 

23 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek programda; geçmişin insanların hayatını işgal ettiği bir mekanın atmosferini dönem müziği ve büyüleyici kesintisiz çekimler sayesinde kusursuz biçimde yansıtan Bota; tamamı çocuk karakterin perspektifinden çekilmiş olan, göç temasını ve çözümsüz bir durumda bulunan baba ile oğul arasındaki karmaşık ilişkiyi ele alış biçimiyle kendinden övgüyle söz ettiren Babam ve dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Sarajevo Film Festivali’nin yarışma bölümünde yapan, kız kardeşlik ve erkek egemen aile gelenekleri üzerine alışılmışın dışında bir anlatım biçimi kuran yol filmi Açık Kapı yer alıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler Biletix’te. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

23 Ekim

18.00 Açık Kapı

24 Ekim

15.00 Babam

31 Ekim

15.00 Bota

4 Kasım

18.00 Babam

7 Kasım

15.00 Açık Kapı

14 Kasım

15.00 Bota

Bota

Bota

Babam

Babam

Açık Kapı

Açık Kapı

Mutluluğu İnşa Edenler
Arnavutluk Sineması

Pera Film yeni programında, Pera Müzesi’nde başlayan Bir Rüyanın İnşası sergisinin izlerini sürdüğü döneme içeriden bir bakış sunuyor ve izleyicileri Arnavutluk sinemasında bir yolculuğa davet ediyor. 

Bir Rüyanın İnşası

Resim, afiş ve çizimler aracılığıyla Arnavut toplumsal gerçekçiliğine odaklanan sergi, sosyalizmin kuruluş ilkelerini işçi sınıfında yaymayı amaçlayan siyasi tavrın hâkim olduğu diktatörlük dönemi görsel sanatlarından bir seçki sundu.

Bir Rüyanın İnşası

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir. 

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle yeni bir yazı dizisine başlıyor. “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.