Babam

  • 24 Ekim 2020 / 15.00
  • 4 Kasım 2020 / 18.00

Yönetmen: Visar Morina
Oyuncular: Val Maloku, Astrit Kabashi, Adriana Matoshi , Enver Petrovci, Xhavdet Jashari
Kosova, Makedonya, Fransa, 2015, 103', DCP, renkli
Arnavutça, Sırpça; Türkçe altyazılı

Visar Morina'nın ilk uzun metrajlı filmi, Nori adında genç bir Kosovalı çocuğun dramatik öyküsünü anlatıyor. 1990’ların Kosovası’nda, on yaşındaki Nuri ile babası Gesim, geçimlerini sokakta sigara satarak sağlar. Gesim, oğlunu terk edip Almanya’ya göç edince Nuri de onun peşinden gitmeye karar verir. Nuri, tehlike ve macera dolu bir yolculuktan sonra Almanya’da babasıyla yeniden bir araya gelir. Ancak iltica başvuruları kabul edilmeyince babasıyla bir arada kalması da zorlaşan Nuri daha çocuk yaşında büyümek zorunda kalacaktır. Film, Kosova’nın 2015 yılında Oscar adayıydı.

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Bota

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Babam

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Açık Kapı

Babam

Gökyüzünden İyi Haberler

Gökyüzünden İyi Haberler

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor. 

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu