Babam

  • 24 Ekim 2020 / 15.00
  • 4 Kasım 2020 / 18.00

Yönetmen: Visar Morina
Oyuncular: Val Maloku, Astrit Kabashi, Adriana Matoshi , Enver Petrovci, Xhavdet Jashari
Kosova, Makedonya, Fransa, 2015, 103', DCP, renkli
Arnavutça, Sırpça; Türkçe altyazılı

Visar Morina'nın ilk uzun metrajlı filmi, Nori adında genç bir Kosovalı çocuğun dramatik öyküsünü anlatıyor. 1990’ların Kosovası’nda, on yaşındaki Nuri ile babası Gesim, geçimlerini sokakta sigara satarak sağlar. Gesim, oğlunu terk edip Almanya’ya göç edince Nuri de onun peşinden gitmeye karar verir. Nuri, tehlike ve macera dolu bir yolculuktan sonra Almanya’da babasıyla yeniden bir araya gelir. Ancak iltica başvuruları kabul edilmeyince babasıyla bir arada kalması da zorlaşan Nuri daha çocuk yaşında büyümek zorunda kalacaktır. Film, Kosova’nın 2015 yılında Oscar adayıydı.

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Bota

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Babam

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Açık Kapı

Babam

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.