Bota

  • 31 Ekim 2020 / 15.00
  • 14 Kasım 2020 / 15.00

Yönetmenler: Iris Elezi, Thomas Logoreci
Oyuncular: Flonja Kodheli, Fioralba Kryemadhi, Artur Gorishti, Luca Lionello, Tinka Kurti
Arnavutluk, İtalya, Kosova, 2014, 100', DCP, renkli 
Arnavutça; Türkçe altyazılı

Bota (Arnavutça “dünya” anlamındadır), Arnavutluk'un ücra bir bölgesindeki geniş bir bataklık alanın kenarında bulunan bir kafedir: Iris Elezi ve Thomas Logoreci'nin son derece çarpıcı ilk filmindeki ana karakterlerin hayatı işte burada kesişir. Yönetmenler, ıssız peyzajın kendine has ruhunu maharetli bir biçimde işler, geçmişin insanların hayatını işgal ettiği bir mekanın atmosferini dönem müziği ve büyüleyici kesintisiz çekimler sayesinde kusursuz biçimde yansıtır.

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Bota

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Babam

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Açık Kapı

Bota

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

Doğu’ya Yolculuk

Doğu’ya Yolculuk

10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.