Yönetmen: Manfred Noa
Oyuncular: Fritz Greiner, Carl de Vogt, Lia Eibenschütz
1922, 128’,Tinted & toned, DVD
Restorasyon: Munich Film Museum
Müzik: Orijinal Müzik: Aljoscha Zimmermann, Sabrina Hausmann (keman) ve Mark Pogolski (piyano)
18. yüzyılda Alman edebiyatının 'Hümanist Manifestosu' olarak anılan aynı isimli tiyatro oyunundan uyarlanarak, 1922 yılında ''İnsanlık Filmi'' olarak lanse edilen film Kudüs'te Haçlı Seferleri dönemini ele alıyor. İslam, Hristiyanlık ve Museviliğin barış içinde bir arada yaşadığı epik savaşların ve melodramanın harmanlandığı bir hikâyeye dayanan film, dinler arası toleransı merkezine oturtuyor.
Stefan Drössler’in sunumuyla gerçekleşecektir.
İstanbul Sessiz Sinema Günleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)