Günler ve Saatler

  • 12 Kasım 2023 / 15.00
  • 17 Kasım 2023 / 19.00

Yönetmen: Pjer Žalica
Oyuncular: Senad Bašić, Mustafa Nadarević, Semka Sokolović-Bertok, Emir Hadžihafizbegović
Bosna-Hersek, 2004, 94', DCP, renkli
Boşnakça; Türkçe altyazılı

Bazen basit bir tamirat vakası bile acı anıları canlandırır ve geçmişin asla geçmediğini hatırlatır. Filmde Bosnalı Fuke, su tesisatındaki bir arızayla ilgilenmek için yaşlı akrabasının evine gider; ancak bu ziyaretiyle, hasıraltı edilen anılar ortaya dökülecek, dağılan aile üyeleri bu anılar sayesinde bir kez daha birbirlerini anımsayacaktır.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. 

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Kusursuz Çember

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Yanan Ateş

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Günler ve Saatler

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Odaklan Babaanne

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

1 Mayıs İşçi Bayramı

Mark Požlep

Mark Požlep

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez 1981, Slovenya doğumlu Mark Požlep’in sergideki “Cennetten de Garip” adlı eserini ele alıyoruz. 

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ikinci yazılarında Venus ve Serena belgeselini ele alıyor. Serinin bu ikinci yazısı Bawer Çakır’ın kaleminden!

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır.