Kusursuz Çember

  • 4 Kasım 2023 / 15.00
  • 10 Kasım 2023 / 19.00

Yönetmen: Ademir Kenović
Oyuncular: Mustafa Nadarević, Almedin Leleta, Almir Podgorica, Josip Pejaković
Bosna-Hersek, Fransa, 1997, 110', DCP, renkli
Boşnakça; Türkçe altyazılı

Savaş sırasında eşini ve çocuğunu Saraybosna’dan uzaklara gönderen şair Hamza’nın yolu, köylerindeki katliamdan kurtulan iki kardeşle kesişir. Teyzelerini aramak için Saraybosna’ya gelen çocuklara yardımcı olmaya çalışan Hamza, kendisini ve çocukları şehirdeki dehşet verici olaylardan korumak için çabalar. Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan Kusursuz Çember, gazeteci ve film tarihçisi François Chalais onuruna verilen özel ödüle layık görüldü. 

10 Kasım'daki gösterimin ardından klinik psikolog Meral Erten film analizi etkinliği gerçekleştirecek.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Kusursuz Çember

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Yanan Ateş

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Günler ve Saatler

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

Odaklan Babaanne

Zamanın İzleri: Pjer Žalica

1 Mayıs İşçi Bayramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.