Yönetmen: Pjer Žalica
Oyuncular: Mira Banjac, Jasna Žalica, Alma Prica, Admir Glamočak
Bosna-Hersek, Türkiye, 2020, 92', DCP, renkli
Boşnakça; Türkçe altyazılı
Yugoslavya’da geçen hikâyede, geniş bir aile ölüm döşeğindeki babaannelerinin etrafında bir araya gelir. Doktor, yaşlı kadının çok az vaktinin kaldığını söylese de beklenen olmaz ve aile üyeleri günler boyunca onun başında zaman geçirir. Babaannenin durumu iyiye giderken bütün ülkenin kaderi değişmek üzeredir. Zira yıl 1992 ve aylardan Nisan’dır. Savaş kapıdadır.
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.
Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!
Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizi gezerken çocuklarınıza rehberlik etmek ister misiniz? Sergimizden beş farklı eseri ele aldığımız bu yazımızda, rehberlerimizin çocuklara sergimizi anlatırken nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)