555

  • 11 Aralık 2019 / 19.00
  • 26 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Andrew DeYoung
Oyuncular: Kate Berlant, John Early, Jane Adams, Marquise C. Brown
ABD, 2017, 5 bölüm, 60', HDD, renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı

Kate Berlant, John Early ve Andrew DeYoung’ın zihninden çıkan 555, beş kısa filmden oluşan, antoloji tarzı bir mini dizi ve Hollywood’un katı, esprili ve gerçeküstü bir versiyonunda geçiyor. Bu kısa, sinematik masallar, en önemli şeyin statü olduğu, rekabetin kıyasıya yaşandığı Tinsel kentinde geçiyor. Arka planda büyük hayaller, ön planda ise dişle tırnakla bu hayallere doğru ilerlerken yaşanan aşağılanmalar. Her bir bölüm, iki karakter arasındaki, hırsın empatiye baskın geldiği sorunlu bir ilişkiye odaklanıyor. Birbirinden renkli karakterler arasında, genç bir Mama Rose tiplemesi ve onun dilsiz çocuğu, iki şehvetli ama cahil oyunculuk öğrencisi, bir trajedi sonucu sanatçıya dönüşen bir menajer ve onun grotesk çöküşüne tanıklık etmek zorunda kalan partneri yer alıyor. Her bir bölüm Hollywood cehenneminin farklı bir köşesinde azap çeken karakterleri ele alıyor. Açgözlülük, egoizm, cehalet ve tutkuları onları yiyip bitirecek mi? Yoksa o nadir şefkat anlarına tutunarak karanlık kaderlerinden kaçmayı başaracaklar mı?

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Arkası Şimdi!

7 YÜZ

Arkası Şimdi!

555

Arkası Şimdi!

Biseksüel

Arkası Şimdi!

Baş Belası

555

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton <br> Funda Özlem Şeran

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton
Funda Özlem Şeran

Çölde gece sakindi. Fareler bile ortalıkta yoktu. Karanlığın içinde birkaç LED yanıp sönüyor, dönüp duran bir fanın sesi sonsuz boşluğu dolduruyordu. Sessizliği bölen konuşma hiçbir yere varmıyor gibiydi.