555

  • 11 Aralık 2019 / 19.00
  • 26 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Andrew DeYoung
Oyuncular: Kate Berlant, John Early, Jane Adams, Marquise C. Brown
ABD, 2017, 5 bölüm, 60', HDD, renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı

Kate Berlant, John Early ve Andrew DeYoung’ın zihninden çıkan 555, beş kısa filmden oluşan, antoloji tarzı bir mini dizi ve Hollywood’un katı, esprili ve gerçeküstü bir versiyonunda geçiyor. Bu kısa, sinematik masallar, en önemli şeyin statü olduğu, rekabetin kıyasıya yaşandığı Tinsel kentinde geçiyor. Arka planda büyük hayaller, ön planda ise dişle tırnakla bu hayallere doğru ilerlerken yaşanan aşağılanmalar. Her bir bölüm, iki karakter arasındaki, hırsın empatiye baskın geldiği sorunlu bir ilişkiye odaklanıyor. Birbirinden renkli karakterler arasında, genç bir Mama Rose tiplemesi ve onun dilsiz çocuğu, iki şehvetli ama cahil oyunculuk öğrencisi, bir trajedi sonucu sanatçıya dönüşen bir menajer ve onun grotesk çöküşüne tanıklık etmek zorunda kalan partneri yer alıyor. Her bir bölüm Hollywood cehenneminin farklı bir köşesinde azap çeken karakterleri ele alıyor. Açgözlülük, egoizm, cehalet ve tutkuları onları yiyip bitirecek mi? Yoksa o nadir şefkat anlarına tutunarak karanlık kaderlerinden kaçmayı başaracaklar mı?

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Arkası Şimdi!

7 YÜZ

Arkası Şimdi!

555

Arkası Şimdi!

Biseksüel

Arkası Şimdi!

Baş Belası

555

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu