Baş Belası

  • 14 Aralık 2019 / 18.00
  • 25 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Rikke Kolding
Oyuncular: Tessa Hoder, Loui Buhl, Andrea Coloma, m.fl
Danimarka, 2018, 8 bölüm, 60', HDD, renkli
Danca; Türkçe altyazılı

Kendi ayakları üzerinde durma, kendine karşı dürüst olma ve yetişkinlikle başa çıkma süreçlerini anlatan mizahi ve samimi bir olgunlaşma öyküsü. Bu Danimarka dizisi,Kopenhag’ın kuir topluluğunda genç olmanın ne anlama geldiğini yoğun ve içten bir üslupla ele alıyor. Aynı zamanda kişinin ve içinde bulunduğu topluluğun bazen nasıl bir karmaşa ve yanlış anlamalar sarmalına kapılabileceğini, buna eşlik eden taze aşklarla beraber anlatıyor.

Baş Belası, yaratıcılarının gerçek yaşam öykülerinden ilham alıyor. Kopenhag’ın kuir topluluğuna içeriden bir bakış sunuyor ve Danimarka ve Norveç medyasında nadiren yer bulan bir gruba ses veriyor.

Arkası Şimdi!

7 YÜZ

Arkası Şimdi!

555

Arkası Şimdi!

Biseksüel

Arkası Şimdi!

Baş Belası

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

Rüzgârın Başrolde Olduğu Dokuz İlham Verici Sanat Eseri

Rüzgârın Başrolde Olduğu Dokuz İlham Verici Sanat Eseri

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO <br> Tevfik Uyar

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO
Tevfik Uyar

Duruşma salonunun büyük bir mekan olacağını hayal etmişti. Hiç de öyle değildi. Kendi evinin salonu kadar bir yerin bir tarafını biraz yükseltip, üzerine yüksek bir kürsü yerleştirmişlerdi.