Biseksüel

  • 13 Aralık 2019 / 19.00
  • 28 Aralık 2019 / 16.00

Yönetmen: Desiree Akhavan
Oyuncular: Desiree Akhavan, Maxine Peake, Brian Gleeson, Saskia Chana, Michelle Guillot, Naomi Ackie
İngiltere, 2018, 6 bölüm, 180', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Geçen sene Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Desiree Akhavan (Cameron Post'a Ters Terapi, Makul Davranış) Biseksüel’de hem yönetmenliği hem de başrolü üstleniyor: Bu yeni komedi-dram, “son tabu” addedilen biseksüelliği ve onu sarmalayan önyargıları, utançları ve gülünç kavram kargaşalarını teklifsiz, mizahi ve samimi bir yaklaşımla ele alıyor. Akhavan’ın kendine has keskin zekası sayesinde, dizi insanların aşk ve sekse yaklaşımına, arzu ettikleri aşk ve seks biçiminin onlara dair neler gösterdiğine içten bir bakış sunuyor.

Leila on yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı Sadie’den ayrılır. Sadie evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemektedir: Oysa bunun düşüncesi bile Leila’yı dehşete düşürmek için yeterlidir. Ayrılmalarından hemen sonra, Leila hayatında ilk kez erkeklere karşı hissettiği çekimin peşinden gitmeye karar verir. Bu karar, kendisi, Sadie ve ortak arkadaşları, meslektaşları ve ebeveynleri, yani bir şekilde hayatına dahil olan herkes için ciddi sonuçlar doğuracaktır.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Arkası Şimdi!

7 YÜZ

Arkası Şimdi!

555

Arkası Şimdi!

Biseksüel

Arkası Şimdi!

Baş Belası

Biseksüel

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Birbirini anlamak mümkün mü? <br>  Berlinde De Bruyckere

Birbirini anlamak mümkün mü?
Berlinde De Bruyckere

İki insan figüründen oluşan heykelde, figürler sanki aralarında fısıldaşıyormuş gibi, birbirine dolanmış ya da iyice eğilmiş halde, başlarından aşağı sarkan çiçek desenli bir battaniyenin altında dikilmektedir. 

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.