Ağırlıklar ve Ölçüler

İngiltere, 1956, 3', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Londra İl Meclisi’nin Ağırlık ve Ölçüler Dairesi, malları ve ağırlıkları kontrol eder. Lewisham pazarında bir pazarcı, ponponlu bere takmış bir kadının aldığı portakalları tarttıktan sonra pazar çantasına doldurur. ‘Ağırlık ve Ölçüler’ İdaresinden bir müfettiş pazar tezgâhına yanaşır, pazarcıya kimliğini gösterir ve kullanılan terazi ve ağırlıkları teftiş etmeye başlar.

İnsanın Ölçüsü

Ağırlıklar ve Ölçüler, Sayı: Ağırlık ve Deniz

İnsanın Ölçüsü

Ağırlıklar ve Ölçüler

İnsanın Ölçüsü

Kağıt Ağırlığı

İnsanın Ölçüsü

Modern Teraziler

İnsanın Ölçüsü

Hassasiyet: Her Şeyin Ölçüsü

İnsanın Ölçüsü

Bulut Profilleri: Ağırlıksız Ölçüler

İnsanın Ölçüsü

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara

Cindy Sherman Bana Bak!

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur.