Aile Hayatı

  • 10 Şubat 2018 / 14.00
  • 23 Şubat 2018 / 19.00

Yönetmen: Ken Loach
Oyuncular: Sandy Ratcliff, Bill Dean, Grace Cave, Malcolm Tierney
İngiltere, 1971, 108', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Asi kızları ile baş etmeye çalışan orta sınıf bir anne babanın öyküsü olan Aile Hayatı’nda akıl hastalığının algılanışı ve tedavisini işleyen David Mercer, Karel Reisz’in Morgan - Tedaviye Uygun Bir Olgu filminin senaryosuna da imza atmıştır. Loach’un filmleri sıklıkla kendi şartlarının içinde sıkışıp kalmış karakterleri yansıtır, bir yandan Sandy Ratcliff’in canlandırdığı ergen kızın çekmek zorunda kaldıklarına öfkelensek de, diğer yandan kendi davranışlarını haklı çıkarmak için kullandıkları mantraya gönülden inanan ve kızlarına hepsinin “kendi iyiliği” için olduğunu ısrarla söyleyen saf anne babaya da (Bill Dean ve Grace Cave) biraz sempati duyuyoruz. Aile Hayatı şizofreninin bir beyin hastalığı değil, “umarsızlığı anlamadan anlaşılamayacak” bir psikolojik sendrom olduğuna inanan psikiyatrist R.D. Laing’in kuramlarını destekliyor.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bölünmüş Benlik

Sığınak

Bölünmüş Benlik

Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

Bölünmüş Benlik

R.D. Laing’in ‘Düğümler’ini Filme Okumak

Bölünmüş Benlik

Aile Hayatı

Bölünmüş Benlik

Morvern Callar

Bölünmüş Benlik

Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Bölünmüş Benlik

Neon Şeytan

Bölünmüş Benlik

Plaj Fareleri

Bölünmüş Benlik

Kutsal Geyiğin Ölümü

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”