Morvern Callar

  • 11 Şubat 2018 / 14.00
  • 3 Mart 2018 / 16.00

Yönetmen: Lynne Ramsay
Oyuncular: Samantha Morton, Kathleen McDermott, Linda McGuire, Ruby Milton
İngiltere, Kanada, 2002, 97', renkli
İngilizce, İspanyolca; Türkçe altyazılı
 
Olaylardan çok atmosferiyle dikkat çeken, benzersiz ve taviz vermez bir vizyon; uyanıkken görülen ve insanın, içinden büyülenmiş bir halde ve tuhaf bir coşkuyla çıktığı, ama bilgeliğine katkıda bulunmayan bir tür karabasan. Morvern Callar, İskoçya'nın küçük bir kasabasında yaşayan genç bir süpermarket kasiyeridir. Noel günü işten eve geldiğinde, sevgilisini bir kan gölünün içinde bulur. O gece arkadaşı Lanna'yla dışarı çıkar, arkadaş grubuna sevgilisinin onu terk ettiğini ve kasabadan ayrıldığını söyler. Daha sonra sevgilisinin bilgisayarında intihar notunu bulur. Morvern, adamın ona bıraktığı paradan ve bir diskte duran basılmamış romanından özel bir biçimde faydalanmaya karar verir. Yazarın ismini kendisininkiyle değiştirip romanı bir yayıncıya gönderir, vahşi bir pragmatizmle sevgilisinin cesedinden kurtulur, parayı da Lanna ile kendisine İspanya'nın güneyinde bir tatil paketi almak için kullanır. Yolda, seks ve uyuşturucuyla yüklü, çölde yapılan bir yürüyüşü de içeren, tüyler ürpertici molalar verirler...

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bölünmüş Benlik

Sığınak

Bölünmüş Benlik

Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

Bölünmüş Benlik

R.D. Laing’in ‘Düğümler’ini Filme Okumak

Bölünmüş Benlik

Aile Hayatı

Bölünmüş Benlik

Morvern Callar

Bölünmüş Benlik

Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Bölünmüş Benlik

Neon Şeytan

Bölünmüş Benlik

Plaj Fareleri

Bölünmüş Benlik

Kutsal Geyiğin Ölümü

Morvern Callar

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu.