Plaj Fareleri

  • 23 Şubat 2018 / 21.00
  • 3 Mart 2018 / 14.00

Yönetmen: Eliza Hittman
Oyuncular: Harris Dickinson, Madeline Weinstein, Kate Hodge, Neal Huff
ABD, 2017, 98', renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Brooklyn sokaklarında yaşayan Frankie (Harris Dickinson) işçi sınıfı ev hayatının sınırlamalarından kaçma mücadelesi veren bir delikanlıdır. Akşamları arkadaşlarıyla Coney Adası’nda geçirip, başını derde sokarken bir yeni sevgili adayı ile tanışır, ancak bu kez saygı göstermesi istenmektedir. Oysa, Frankie’nin bir sırrı vardır ve bu sır eninde sonunda onun tüm kimliğini sonsuza kadar sorgulamasına yol açacaktır. Plaj Fareleri Brooklyn’in hiç de revaçta olmayan semtlerini gayet otantik bir havada perdeye yansıtıyor. Eril bedenin nesneleştirilmesi Frankie’nin kafa karışıklığı ve kırgınlık içindeki özlemlerini ve kendini keşfetme çabasına ilişkin anlayışı açıklığa kavuştururken, altını da çiziyor. Harris Dickinson’ın başroldeki performansı yönetmen Eliza Hittman’ın içten bir samimiyet ve acımasız bir dürüstlükle işlediği karakter tahliline ayrı bir derinlik kazandırıyor.  
 

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bölünmüş Benlik

Sığınak

Bölünmüş Benlik

Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

Bölünmüş Benlik

R.D. Laing’in ‘Düğümler’ini Filme Okumak

Bölünmüş Benlik

Aile Hayatı

Bölünmüş Benlik

Morvern Callar

Bölünmüş Benlik

Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Bölünmüş Benlik

Neon Şeytan

Bölünmüş Benlik

Plaj Fareleri

Bölünmüş Benlik

Kutsal Geyiğin Ölümü

Plaj Fareleri

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!