Sığınak

  • 2 Mart 2018 / 19.00
  • 3 Mart 2018 / 18.00

Yönetmen: Peter Robinson
Oyuncular: R.D. Laing, Leon Redler, David Bell, Julia
ABD, İngiltere,1972, 96', renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı
 
1971 yılında bir grup film yapımcısına Londra’da bulunan “akıl rahatsızlığı” çeken bireylerin barındığı benzersiz bir evde haftalarca çekim yapma imkanı verilir. Archway Community büyük ölçüde radikal psikiyatrist R.D. Laing’in teorilerine dayalı olarak yürütülen, kaybettiğimiz hekimin alışılmış doktor-hekim ilişkisi yapısının toplu yaşantı içinde kırılabileceği, böylelikle de insanların verimsiz bir döngü içinde akıl hastaneleri ile genellikle zaten sorunlu olan evleri arasında mekik dokumalarının önlenebileceği inancını uygulamaya geçirmiş olan bir kurumdur. Film bu ortamda bir katılımcı olarak sadece ev arkadaşlarının birbirleri ile etkileşimlerini gözlemlerken, sıkça “delilik” her ne kadar ıstıraplı da olsa bazen yaratıcı ve sosyal açıdan olumlu sonuçlar da verebileceği tezine örnek oluşturabilecek şaşırtıcı saptamalarda bulunur. Topluma ilişkin muazzam insancıl ve güçlü bir belge.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bölünmüş Benlik

Sığınak

Bölünmüş Benlik

Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

Bölünmüş Benlik

R.D. Laing’in ‘Düğümler’ini Filme Okumak

Bölünmüş Benlik

Aile Hayatı

Bölünmüş Benlik

Morvern Callar

Bölünmüş Benlik

Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Bölünmüş Benlik

Neon Şeytan

Bölünmüş Benlik

Plaj Fareleri

Bölünmüş Benlik

Kutsal Geyiğin Ölümü

Sığınak

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.