Yönetmen: Matt Wolf
Oyuncular: Philip Glass, Allen Ginsberg, Tom Lee, Jens Lekman
ABD, 2008, 71', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
Arthur Russell'ın müziğinde disko ve avangard bir aradadır. Soğuk iklimlerden gelen bu çellocu New York’a yerleşerek kısa süre içinde 1970’lerin ve 80’lerin deneysel müzik sahnesinin ayrılmaz bir parçası olur. Russel’ın yaşamından eşsiz görüntüler içeren Asi Kombinasyon, sanatçının karmaşık, kimi zaman manik kişiliğinin ve oyuncu müziğinin bir tablosunu sunuyor. Russel’ın müziği olmasaydı ne Erlend Øye, ne LCD Soundsystem'den James Murphy, ne de günümüzün elektronik müzik guruları bugün bulundukları yerde olabilirlerdi. Russel’ın en yakın çalışma arkadaşları Philip Glass ve Allen Ginsberg’e de yer veren film, New York’un ilginç kültür tarihinin son 50 yılını, eşcinsel kimliğiyle deneyimlerini ve AIDS ile mücadeleyi, katarsis olarak sanatsal yaratım sürecini ve popüler başarı arayışını ele alıyor.
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)