Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

  • 1 Aralık 2018 / 15.00
  • 5 Aralık 2018 / 19.00

VOCAL (Voices Of Community Activists & Leaders), 2018, 7’ 48’’
ACT UP NY, 2018, 8’ 09’’
Positive Women’s Network – USA, 2018, 6’ 31’’
The SPOT (Safe Place Over Time), 2018, 6’ 03’’
Tacoma Action Collective, 2018, 7’ 31’’
Sero Project, 2018, 7’ 24’’

Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar altı ilham verici örgüt ve kolektif (ACT UP NY, Positive Women’s Network, Sero Project, The SPOT, Tacoma Action Collective ve VOCAL NY) tarafından üretilen son derece vurucu kısa video filmler aracılığıyla günümüzde AIDS aktivizmi ve savunuculuğunda sanatın etkisini gündeme taşıyor. Program bugün HIV/AIDS salgınının son derece önemli bir durum olmaya devam ettiğini dile getirmeyi ve bununla kesişen, HIV’in kriminalize edilmesi, büyük ilaç şirketleri, evsizlik ve HIV’in marjinalleştirilmiş topluluklar üzerindeki dev etkisi gibi kaygıların ivedi ve siyasi yönlerini yansıtmayı amaçlıyor. AIDS aktivizmi tarihlerine ilginin arttığı bu dönemde Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar, günümüzde ön cephelerde mücadele eden aktivist, sanatçı ve kültür sektörü çalışanlarının çabalarını öne çıkarıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Mavi

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Annem Hakkında Her Şey

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.