Annem Hakkında Her Şey

  • 30 Kasım 2018 / 21.00
  • 9 Aralık 2018 / 15.00

Yönetmen: Pedro Almodóvar
Oyuncular: Penélope Cruz, Cecilia Roth, Candela Peña, Marisa Paredes
İspanya, Fransa, 1999, 101', renkli
İspanyolca; Türkçe altyazılı

Annem Hakkında Her Şey unutulmaz kadınlardan oluşan zengin, kaleydoskop benzeri bir evren yaratıyor. Eve Hakkında Her Şey, Arzu Tramvayı gibi klasik melodramlara ve Cassavetes’in Açılış Gecesi’ne göndermelerle dolu olan film, ergen yaştaki oğlunun trajik ölümünden sonra Madrid’den Barselona’ya giden hemşire Manuela’nın (Cecilia Roth) şehirde geçirdiği günlerin izini sürer. Manuela Barselona’da mülksüzleştirilmiş kadınlardan oluşan bir topluluğa katılır, bunların arasında sorunlu bir oyuncu (Marisa Paredes), sözünü sakınmayan bir seks işçisi (Antonia San Juan) ve hamile, HIV-pozitif bir rahibe (Penélope Cruz) vardır. Bu çılgın fantezi, kadın dostluğuna ve gücüne sunulan cömert ve içten bir selam.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Mavi

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Annem Hakkında Her Şey

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

Annem Hakkında Her Şey

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.