Bıçaklar ve Deri

Yönetmen: Jennifer Reeder
Oyuncular: 
Kate Arrington, Tim Hopper, Marika Engelhardt, Tony Fitzpatrick
ABD, 2019, 111', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

ABD’nin Ortabatı bölgesinde ufak bir kasaba. Bölgedeki gençler için Amerikan futbol takımı, okul bandosu, amigo kızlar ve maskotlar lise hayatının olmazsa olmazları. Yetişkinler kendi arzuları, orta yaş krizleri ve evlilik sorunlarıyla meşguller. Ancak, öğrencilerden Carolyn Harper’ın kayboluşu kasaba halkının normal görünümlü hayatlarının iç yüzünü ortaya çıkarır. Carolyn’in yakın çevresindekilerin yaşadıkları kayıp ve korku, onları ümitsiz baş etme yollarına sevk ederken, yüzeysel hayatlarıyla da yüzleşmeye zorlar. Jennifer Reeder, yarattığı bu gizemli dünyayı pop müzik koroları ile süslerken, büyülü gerçekçilik, müzikal, absürt komedi ve kara film türlerinden aldığı unsurları tekrar yorumluyor. Ortaya, günümüzün önemli temalarının cafcaflı bir şekilde anlatıldığı, harikulade bir neo-feminist gerilim çıkıyor.

Yepyeni Bir Dünya

Bıçaklar ve Deri

Yepyeni Bir Dünya

Küsmek Yok

Yepyeni Bir Dünya

Binde Bir

Yepyeni Bir Dünya

Ütopya’nın Peşinde

Bıçaklar ve Deri

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.