Bıçaklar ve Deri

Yönetmen: Jennifer Reeder
Oyuncular: 
Kate Arrington, Tim Hopper, Marika Engelhardt, Tony Fitzpatrick
ABD, 2019, 111', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

ABD’nin Ortabatı bölgesinde ufak bir kasaba. Bölgedeki gençler için Amerikan futbol takımı, okul bandosu, amigo kızlar ve maskotlar lise hayatının olmazsa olmazları. Yetişkinler kendi arzuları, orta yaş krizleri ve evlilik sorunlarıyla meşguller. Ancak, öğrencilerden Carolyn Harper’ın kayboluşu kasaba halkının normal görünümlü hayatlarının iç yüzünü ortaya çıkarır. Carolyn’in yakın çevresindekilerin yaşadıkları kayıp ve korku, onları ümitsiz baş etme yollarına sevk ederken, yüzeysel hayatlarıyla da yüzleşmeye zorlar. Jennifer Reeder, yarattığı bu gizemli dünyayı pop müzik koroları ile süslerken, büyülü gerçekçilik, müzikal, absürt komedi ve kara film türlerinden aldığı unsurları tekrar yorumluyor. Ortaya, günümüzün önemli temalarının cafcaflı bir şekilde anlatıldığı, harikulade bir neo-feminist gerilim çıkıyor.

Yepyeni Bir Dünya

Bıçaklar ve Deri

Yepyeni Bir Dünya

Küsmek Yok

Yepyeni Bir Dünya

Binde Bir

Yepyeni Bir Dünya

Ütopya’nın Peşinde

Bıçaklar ve Deri

Zamane Öyküleri: Cihangir <br>Özge Baykan Calafato

Zamane Öyküleri: Cihangir
Özge Baykan Calafato

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Nam June Paik video sanatının öncülerinden biriydi (1932- 2006). Warhol ile Nameth’in, rock, film ve performansı birleştiren saykodelik happening’lerle deneysel çalışmalar yaptığı sıralarda video sanatının öncüleri Nam June Paik, Stephen Beck, Eric Siegel ve Steina Vasulka’nın aynı konularda deneyler yapmış olması ilginçtir.

Coğrafya

Coğrafya

Sergi, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor.