Bıçaklar ve Deri

Yönetmen: Jennifer Reeder
Oyuncular: 
Kate Arrington, Tim Hopper, Marika Engelhardt, Tony Fitzpatrick
ABD, 2019, 111', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

ABD’nin Ortabatı bölgesinde ufak bir kasaba. Bölgedeki gençler için Amerikan futbol takımı, okul bandosu, amigo kızlar ve maskotlar lise hayatının olmazsa olmazları. Yetişkinler kendi arzuları, orta yaş krizleri ve evlilik sorunlarıyla meşguller. Ancak, öğrencilerden Carolyn Harper’ın kayboluşu kasaba halkının normal görünümlü hayatlarının iç yüzünü ortaya çıkarır. Carolyn’in yakın çevresindekilerin yaşadıkları kayıp ve korku, onları ümitsiz baş etme yollarına sevk ederken, yüzeysel hayatlarıyla da yüzleşmeye zorlar. Jennifer Reeder, yarattığı bu gizemli dünyayı pop müzik koroları ile süslerken, büyülü gerçekçilik, müzikal, absürt komedi ve kara film türlerinden aldığı unsurları tekrar yorumluyor. Ortaya, günümüzün önemli temalarının cafcaflı bir şekilde anlatıldığı, harikulade bir neo-feminist gerilim çıkıyor.

Yepyeni Bir Dünya

Bıçaklar ve Deri

Yepyeni Bir Dünya

Küsmek Yok

Yepyeni Bir Dünya

Binde Bir

Yepyeni Bir Dünya

Ütopya’nın Peşinde

Bıçaklar ve Deri

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.