Ütopya’nın Peşinde

Yönetmenler: Catarina de Sousa, Nick Tyson
Oyuncular
: Asher, Chase, Mars, Jay, Raphael, Julia, Lindsey
Portekiz, ABD, 2021, 27', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Bir grup genç, kuir ütopyaya dair fikirlerini tartışıyorlar. Birlikte, popüler bir video oyunu içinde güvenli alanlar inşa ederek herkesin kendisi olabildiği, daha eşit ve adil bir dünyaya dair bir manifesto yaratıyorlar. Filmin ortak yönetmenleri Catarina de Sousa ve Nick Tyson bu etkileyici kısa belgeselle, Z Kuşağı’ndan çok şey öğrenebileceğimizi kanıtlıyor; espri anlayışları ve sevecenlikleriyle, sevgiye dayalı bir topluluğun gücünü gösteriyorlar.

 

Yepyeni Bir Dünya

Bıçaklar ve Deri

Yepyeni Bir Dünya

Küsmek Yok

Yepyeni Bir Dünya

Binde Bir

Yepyeni Bir Dünya

Ütopya’nın Peşinde

Ütopya’nın Peşinde

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.

Mihrimah Sultan

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.

 

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır.