Küsmek Yok

Yönetmen: Faraz Shariat
Oyuncular
: Benny Radjaipour, Banafshe Hourmazdi, Eidin Jalali, Maryam Zaree
Almanya, 2020, 92', renkli
Almanca, Farsça; Türkçe altyazılı

Yüksek belli pantolon, vücuduna yapışık bir t-shirt ve sarartılmış saçlar. Parvis doğum gününü dans kulübündeki bardan içki çalıp dans ederek geçirir. İranlı bir aileden gelen ve Aşağı Saksonya’da bulunan sakin bir toplu konut dairesinin çatı katında anne babasıyla yaşayan Parvis, zamanını seks randevularından rave partilerine kadar, her şeyi deneyerek geçirmektedir. Bir dükkanda hırsızlık yaparken yakalandıktan sonra, bir mülteci sığınağında kamu hizmeti yapmak üzere cezalandırılır. Burada, kız kardeşi Banafshe Arezu ile İran’dan kaçmış olan Amon’la tanışır ve ona aşık olur. Üçlü, yaz mevsimini gece yarılarına kadar parti yaparak geçirirken, Almanya’ya ait olmadıkları hissi, üçüne de farklı şekillerde eşlik edecektir.

Yepyeni Bir Dünya

Bıçaklar ve Deri

Yepyeni Bir Dünya

Küsmek Yok

Yepyeni Bir Dünya

Binde Bir

Yepyeni Bir Dünya

Ütopya’nın Peşinde

Küsmek Yok

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.