Yönetmen: Tomer Heymann
İsrail, 2001, 57', HDD, renkli
İbranice, Arapça; Türkçe altyazılı
Bu Beni Biraz Korkutuyor, bir oyunculuk koçunu ve eğittiği “suçlu” çocukları konu alıyor. Onların dünyasında, meydan okuma her şeydir ve Cuma geceleri kavga geceleridir. Hem yönetmen hem de oyuncu koçu olan Tomer Heymann, çocukları içlerindeki acıyı ve yaşadıkları marjinalleşmeyi kullanarak bir şey yaratmaya teşvik eder, çocuklarsa İsrail’e özgü o değerli maçoluklarından ödün vermemek için çabalar. Tomer gruba eşcinsel olduğunu açıkladığında çocuklar şok olurlar, ancak Tomer’in oyuna olan bağlılığı onların kalbini kazanmaya yeter ve İsrail’in aykırı gençliğinin sesi olacak performanslarına hazırlanmaya devam ederler.
1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.
Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)