Yönetmen: Tomer Heymann
Almanya, İsrail, Hollanda, İsveç, 2015, 100', DCP, renkli
İngilizce, İbranice; Türkçe altyazılı
Dünyanın en önemli koreograflarından biri kabul edilen Ohad Naharin, Batsheva Dans Kumpanyası’nın sanat direktörüdür. Bu duygu yüklü ve hayata dair önemli içgörüler taşıyan belgesel, izleyicileri yaşamının kritik bir dönüm noktasında, güçlü bir sanatsal bakışa ve olağanüstü bir vizyona sahip bir adam ile tanıştırıyor. Çekimleri sekiz yıl süren bu belgeselde, yönetmen Tomer Heymann prova çekimleriyle şimdiye kadar hiç yayınlamadığı geniş arşivinden seçkileri ve nefes kesen dans sekanslarını harmanlıyor. Ortaya ise bir sanat dehasının nefesinizi tutarak izleyebileceğiniz hikâyesi çıkıyor.
Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!
Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)