Taçsız Kraliçe

  • 24 Kasım 2019 / 15.00
  • 29 Kasım 2019 / 21.00

Yönetmen: Tomer Heymann
İsrail, 2011, 85', HDD, renkli
İbranice; Türkçe altyazılı

Aile, kayıp ve evsizliğin zihinsel haritası üzerine çarpıcı bir düşünsel deneyim. Film, beş kardeşin ve annelerinin iç içe geçmiş yaşamlarının on yılına, sürgün acılarının ve aile bağlarının yarattığı neşenin açtığı pencereden bakıyor. Ait olma, yer değiştirme ve eşcinsellik konularını çevreleyen siyasi çerçeveyi inceleyen film, İsrailli bir ailenin vermesi gereken zor kararları ve onları karmaşık yaşam seçimleriyle karşı karşıya kaldıkları noktalarda birleştiren güçlü bağı irdeliyor.

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Bu Beni Biraz Korkutuyor

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Kağıt Bebekler

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Sevgilimi Ben Vurdum

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Taçsız Kraliçe

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Mr. Gaga

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Şimdi Kim Sevecek Beni?

Taçsız Kraliçe

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Barbara Hammer’dan Sanatın İfade Gücü Üzerine

Barbara Hammer’dan Sanatın İfade Gücü Üzerine

Pera Film’in Amerikan deneysel sinemasının öncü kadın sanatçılarından Barbara Hammer’ın film ve videolarından retrospektif niteliğinde sunduğu Barbara Hammer
Beden Politikaları programı 19 Nisan - 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!